Діяльність Християнська Європа

Спільна конференція ФПДІ і Фонду Sallux в Києві

Фонд підтримки демократичних ініціатив та Фонд Sallux (Нідерланди) за підтримки ГО “Єдиний союз патріотів України” 7-9 квітня 2017 року провели міжнародну конференцію «Сталий розвиток в Східній Європі – безпека, співпраця на базі християнських цінностей».

Захід відбувся в м. Києві в готельному комплексі «Верховина».

Участь в конференції взяли 62 делегати  з п’яти, окрім України, країн Європи: Литви, Польщі, Білорусі, Грузії та Нідерландів.

Тематика конференції включала такі базові блоки:

  • Християнські цінності – базові цінності об’єднаної Європи;
  • Ідеї Роберта Шумана, Конрада Аденауера, Отто Фон Габсбурга та інших про основи об’єднаної Європи;
  • Як бути християнином під час війни;
  • Як є можливою побудова Балто-Чорноморського простору співпраці для країн між Росією і Німеччиною?
  • Безпека в Східній Європі – можливості та виклики.

Також учасники конференції презентували власні проекти, зокрема авторами були презентовані книжки «Церква на Майдані», «Донбас у вогні», «Як перебудувати Росію», «Рекомендації урядам Республіки Польща і України у взаємних відносинах» тощо. Також відбулися презентації освітніх і громадських ініціатив.

Президент Фонду Sallux Йоганес де Йонг розповів про європейський погляд на інтеграційні процеси, зокрема – як на християнських принципах та цінностях відбувалося об’єднання Європи в повоєнні часи після Другої світової.

Юрій Міндюк, Президент Фонду підтримки демократичних ініціатив, виступив з доповіддю про християнство як базову цінність об’єднаної Європи.

В конференції взяли участь і представники духовенства – зокрема і координатор військових капеланів о.Любомир Яворський, УГКЦ, військовий капелан о.Іван, УПЦ КП.

Даріуш Матерняк, редактор порталу PolUkr.Net з Польщі, зосередився на питаннях польсько-української співпраці, представники Литви Константінас Речковас і Гінтаре Наркевічюте акцентували увагу на загрозах і викликах з боку Росії, віце-президент Європейського Християнського Політичного Руху Гіоргі Рухадзе поділився своїми поглядами на проблематику безпеки в Східній Європі.

На завершення конференції учасники домовилися про подальшу співпрацю, зокрема, в планах ФПДІ провести найближчим часом семінар на тему християнських основ європейської культури та Балто-чорноморського співробітництва.

Related Posts