Новини Міжмор'я Польща

«Присутність Польщі на економічному форумі у Давосі є потужною»

На цьому наголосив президент Польщі Анджей Дуда. У середу, 18 січня, польський лідер висловив свою підтримку вимогам Києва щодо того, аби під час Вільнюського саміту у липні 2023 року Північноатлантичний альянс надав Україні гарантії безпеки, передає Польське радіо.

Польський лідер Анджей Дуда заявив, що присутність Польщі на 53-му Всесвітньому економічному форумі у Давосі, є потужною. Політик також підкреслив, що поряд із головним конференц-центром Польський дім є одним із найважливіших місць на швейцарському курорті, де відбуваються дебати.

Анджей Дуда зазначив, що до Давосу прилетіли також прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, віце-прем’єр-міністр державних активів Яцек Сасін і міністерка фінансів Польщі Маґдалєна Жечковська.

«Ми повністю заповнюємо тут політичний простір, починаючи від таких тем, як енергетика, захист клімату, будівництво енергетики з низьким рівнем викидів, усіх тих питань, які тут традиційно обговорюються впродовж років, також питань, пов’язаних із розбудовою безпечних зон і, врешті-решт, сьогоднішньої підтримки України в обороні від російської агресії», — сказав президент.

У середу, 18 січня, відносячись до слів президента України Володимира Зеленського, Анджей Дуда висловив свою підтримку вимогам Києва щодо того, аби під час Вільнюського саміту, що відбудеться у липні 2023 року, Північноатлантичний альянс надав Україні гарантії безпеки.

Related Posts