Новини Міжмор'я Польща

Польські фірми мають дуже великі шанси відіграти важливу роль у відбудові України

У президента Польщі заявивли, що кошти на відбудову України збиратимуть із фінансових ринків, а польські компанії мають гігантські шанси на повоєнне відновлення країни, передає Польське радіо.

Керівник Бюро міжнародної політики президента Республіки Польщі Марцін Пшидач зазначив, що польські компанії мають великі шанси відіграти важливу роль у відбудові України після війни. Серед іншого, про це йшлося під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

В ефірі Третього каналу Польського радіо Марцін Пшидач наголосив, що допомога Україні не обмежується лише гуманітарними питаннями:

«Відбудова – це також економічні питання. Ми в Давосі обговорювали, як провести цю відбудову. Ми не будемо обтяжувати польських платників податків, а збиратимемо кошти з фінансових ринків, щоб спробувати відбудувати Україну. На мою думку, польські компанії мають гігантські шанси відіграти там велику роль».

Марцін Пшидач зазначив, що польські підприємці зараз мають шукати можливість брати участь у відбудові України, адже список країн, готових вийти на місцевий ринок, буде дуже довгим:

«Там у чергу вже стають і німці, і французи. А ті, хто найменше робили, допомагаючи Україні, з великим бажанням хотітимуть заробити на цій відбудові. Треба вже сьогодні конкурувати. У нас є географічні переваги, у нас є ментальні переваги. Ми, звичайно, розуміємо українців краще, ніж пересічний західний європеєць, але ніхто не буде чекати, поки польський підприємець вирішить».

Всесвітній економічний форум, який завершився минулого тижня, був переважно присвячений безпеці та перспективам відновлення України після завершення бойових дій. Ці питання обговорювали присутні в Давосі польські політики – президент Анджей Дуда та прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Related Posts