Новини Міжмор'я Польща

Польське військо закупило чотири розвідувальні аеростати

Пристрої будуть розміщені на постах уздовж східного та північно-східного кордону Польщі, передає Польське радіо.

Польське військо закупило у США чотири розвідувальні аеростати “Барбара”. Прилади будуть використовуватися для виявлення ворожих ракет, безпілотників, кораблів і літаків.

Посол США в Польщі Марк Бжезінський наголосив, що військова співпраця між двома країнами має вирішальне значення для безпеки в Європі.

«Ваше лідерство в цій сфері є надважливим. Сьогодні американці з вами. Сьогодні ми знову піднімаємо планку у забезпеченні безпеки наших держав. Немає нічого важливішого для уряду, ніж безпека своїх громадян».

Аеростати «Барбара» є найсучаснішою радіолокаційною системою такого типу. Угоду з цього приводу підписав міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Він пояснив, що згоду мав дати американський Конгрес.

«Закупівля фінансуватиметься за рахунок урядової позики США. Ця програма функціонує багато років, а Польща є одним із найважливіших партнерів у цій програмі та будедругою країною, яка використовуватиме ці аеростати. Вартсіть угоди – майже один мільярд доларів»

Пристрої будуть розміщені на постах уздовж східного та північно-східного кордону Польщі. Вся система буде готова в 2027 році. Розвідувальні аеростати «Барбара» є елементом системи радіолокаційної розвідки і призначені для доповнення діючих зенітно-ракетних комплексів і берегової системи спостереження.

Related Posts