Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Про Україну

Вступ до Євросоюзу: Рада ЄС погодила початок переговорів з Україною і Молдовою

Рада ЄС сьогодні офіційно погодила затверджений раніше на рівні послів мандат на переговори з Україною і Молдовою про входження до ЄС, що відкриває шлях до проведення першої міжурядової конференції вже наступного вівторка.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на сторінці Бельгійського головування в ЄС.

«Рада ЄС ухвалила загальну позицію ЄС, включаючи рамкові умови для переговорів, для проведення переговорів про входження з Україною і Молдовою. Це відкриває шлях для початку переговорів у вівторок, 25 червня, в Люксембурзі. 15.30 – міжурядова конференція з Україною. 18.00 – міжурядова конференція з Молдовою», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міжурядова конференція Україна–ЄС знаменує формальний початок переговорів про вступ нашої країни до Євросоюзу. «Далі почнемо детальні технічні переговори за десятками різних глав майбутньої угоди. Одночасно продовжуємо нашу інтеграцію до Євросоюзу за всіма напрямками», – сказав він.

Як повідомлялося, 14 грудня 2023 року Європейська рада ухвалила рішення розпочати переговори про членство з Україною, Молдовою, Боснією і Герцеговиною, а також надала статус країни-кандидата для Грузії.

Постійні представники країн ЄС минулої п’ятниці, 14 червня, принципово погодили рамки переговорів щодо приєднання України й Молдови до ЄС.

Related Posts