Балтія Новини Міжмор'я Про Україну

Українці Естонії закликають засудити злочини Росії та надати Україні більше ППО

Конгрес українців Естонії у зв’язку з масованими ракетними ударами РФ по низці українських міст 8 липня закликає засудити російські злочини, забезпечити відповідальність за них і надати Україні більше засобів ППО для захисту цивільного населення.

Про це йдеться у листі КУЕ, який є в розпорядженні Укрінформу.

«Атака на дитячі лікарні – не виняток, а цілеспрямоване знищення медичної інфраструктури України: починаючи з перших днів повномасштабного вторгнення, ракетних ударів зазнають поліклініки, пологові будинки, лікарні у різних українських містах. Це свідчить про жорстокість і цинізм російських військових, про повне ігнорування Росією норм міжнародного права», – відзначають українські активісти.

Конгрес українців Естонії закликає міжнародні структури, першочергово ООН, лідерів країн світу, Червоний Хрест та інші гуманітарні організації, всю світову спільноту рішуче засудити жорстоке вбивство українських дітей і зробити все можливе, щоби зупинити розв’язану Росією війну проти України. При цьому причетні мають понести невідворотну відповідальність за скоєні воєнні злочини. Також зазначається, що назріло виключення країни-агресора з числа членів Ради безпеки ООН через війни, які вона веде.

КУЕ звертається до лідерів держав країн блоку НАТО, які зараз зібралися на Саміт НАТО у Вашингтоні, із закликом надати Україні більше засобів ППО для захисту мирного населення України від ракетних ударів агресора. Українці Естонії також закликають країни Альянсу зробити все можливе для якнайшвидшого прийняття України в НАТО. «Лише під захистом цього блоку Україна та українські діти будуть захищені від російської агресії», – резюмують активісти.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого удару, випустивши понад 40 ракет різних типів.

Від масованої ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит».

Удень 9 липня Національна поліція України повідомила, що внаслідок російського ракетного обстрілу України 8 липня загинули 42 людей, серед них четверо дітей, рятувальна операція триває. За даними Київської міської військової адміністрації, станом на ранок 10 липня кількість загиблих у Києві зросла до 34.

Related Posts