Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Румунія має намір придбати 48 літаків F-35

Це рекордний план закупівлі озброєнь в Румунії

Румунія очікує, що угода про купівлю американських багатоцільових літаків F-35 буде підписана пізніше цієї осені, повідомляє Reuters з посиланням на румунське міністерство оборони, передає Польське радіо.

Румунія планує придбати 32 літаки виробництва американської компанії Lockheed Martin за 6,5 мільярдів доларів. Вони надійдуть на озброєння румунських збройних сил не раніше 2030 року. Як повідомляє Reuters, очікується, що контракт — окрім самих літаків — також включатиме логістичні та навчальні послуги, симулятори та боєприпаси.

Рішення про закупівлю винищувача п’ятого покоління було прийнято Вищою радою національної оборони Румунії у квітні минулого року. У жовтні румунський парламент схвалив цю угоду (законодавство вимагає схвалення парламенту для закупівлі озброєнь на суму понад 100 мільйонів доларів). Це рекордний план закупівлі озброєнь в Румунії.

За повідомленнями румунських ЗМІ, перша фаза цього проекту включає 32 літаки, початкову логістичну підтримку, послуги з навчання і авіаційні тренажери, а також ракети класу «повітря-повітря» і «повітря-земля» на загальну суму близько 6,5 млрд. доларів.

Бухарест має намір придбати 48 літаків F-35. 

Related Posts