Балтія Новини Міжмор'я

Шмигаль закликав Естонію підтримати безстрокове замороження російських активів у ЄС

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав Естонію підтримати безстрокове замороження російських активів у Євросоюзі, поки Росія не компенсує завдані Україні збитки.

Про це глава українського уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Новий Уряд Естонії продовжить всебічно підтримувати нашу державу, зокрема на шляху до вступу в ЄС і НАТО. Обговорили це під час онлайн-розмови з новопризначеним Прем’єр-міністром Естонії Крістеном Міхалом… Обговорили санкційну політику проти агресора. Закликав Естонію підтримати безстрокове замороження російських активів у Євросоюзі, допоки Росія не компенсує завдані Україні збитки», – написав він.

Також Шмигаль поінформував колегу про постійні обстріли Росії та енергетичний терор. Розповів про потреби у відновленні.

Водночас прем’єр-міністр України побажав новому Уряду Естонії успіхів у роботі. Він також висловив вдячність за потужну підтримку від початку повномасштабного вторгнення Росії – військову, гуманітарну, енергетичну, підкресливши, що для України це дуже важливо в контексті підготовки до нового опалювального сезону.

«Цінуємо підтримку Естонією Формули миру Президента України. Розраховуємо на продовження тісної співпраці між нашими урядами», – підсумував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, склад нового уряду Естонії під керівництвом Крістена Міхала президент країни Алар Каріс затвердив у понеділок, 22 липня.

Прем’єр-міністр Міхал запевнив, що новий уряд буде підтримувати Україну до перемоги у війні з Росією.

Related Posts