Польща Про Україну Співробітництво

Польська й українська поліція розкрила банду з виробництва наркотиків

Польська й українська поліція розкрила банду з виробництва наркотиків. Вулична вартість вилучених 195 кг метадону становить понад 43 млн злотих. Унаслідок арешту виробників ринок метадону відчутно зменшився, передає Польське радіо.

У результаті дій польської та української поліції ліквідовано найбільшу в Європі лабораторію з виробництва метадону та вилучено 175 кілограмів цієї речовини. Українська міліція ліквідувала меншу лабораторію та вилучила 20 кілограмів метадону.

Молодший інспектор Міхал Александровіч із Центрального бюро розслідувань пояснив на прес-конференції, що це перша операція з вилучення такого виду наркотиків. «Метадон – це речовина, яка є синтетичним опіоїдом, ця речовина також використовується для лікування людей, залежних від опіатів, але в цьому випадку речовина була закріплена в кристалічній формі. Це не форма речовини, яка доступна на медичному ринку, він є лише на нелегальному ринку наркотиків», – пояснив поліцейський.

Молодший інспектор Александрович пояснив, що ця речовина надзвичайно небезпечна для людей. «Смертельна доза для дорослої людини в перерахунку на метадон становить 50 міліграмів. З тих 195 кг, які вилучили польські та українські служби, це смертельна доза для понад 4 млн людей».

Під час ліквідації лабораторії поліцейські також вилучили 153 кг інших речовин, які могли бути використані для виготовлення наркотиків.

Міхал Александрович повідомив, що затримано 7 осіб, які є надзвичайно цінними для поліції, оскільки брали безпосередню участь у виробничому процесі. «Для нас вкрай важливо зберегти людей, які відповідають за виробництво, тому що це момент, коли ми перериваємо виробничий ланцюжок і, як наслідок, появу цього продукту на ринку. Ліквідувавши цей наркокартель, ми, безумовно, досягли того, (і вже бачимо такі ознаки), що наявність цього препарату на європейському ринку, бо саме про цей ринок говоримо, однозначно менша», – підкреслив поліцейський.

 Вулична вартість вилучених 195 кг метадону становить понад 43 млн злотих, а інших речовин – приблизно 9 мільйонів злотих.

Related Posts