Новини Міжмор'я Польща

Польська компанія розробила багатозадачний міні-дрон

Безпілотний літальний апарат готовий до впровадження в польську армію, передає Польське радіо.

Дрон розміром з термос, який важить близько кілограма і поміститься в кишеню або рюкзак форми, презентувала компанія WB Electronic, яка спеціалізується на безпілотних системах. Польське підприємство представляє свою продукцію на виставці оборонної промисловості в Кєльцях.

Два роки тому вона показала прототип. Сьогодні — запевняє Реміґіуш Вільк з відділу комунікацій — безпілотний літальний апарат готовий до впровадження в польську армію.

Безпілотник може використовуватися солдатами для спостереження за місцевістю або для боротьби з противником.

«Основне оснащення дрона — камери: для денної роботи та з тепловізором. Однак, при необхідності, на безпілотну машину можуть бути встановлені бойові боєприпаси. За допомогою маленького та непомітного пристрою, який носить один солдат, ми можемо нищити бронетехніку», — підкреслює Реміґіуш Вільк.

X-Fronter, так офіційно називається міні дрон, також може використовуватися солдатами як елемент для позначення цілі для бою або як летюча ракета. Також виробник планує об’єднати дрони в групу для створення бойового рою. У такому випадку частина безпілотників може бути використана для спостереження, а решта — якщо до них закріплено корисне навантаження — як бойові міні-дрони для боротьби з артилерією противника.

Related Posts