Антиросійський фронт Війна Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Глава МЗС Польщі нагадав: Росія здійснює в Україні воєнні злочини

Міністр Радослав Сікорський на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном нагадав про необхідність дати Україні дозвіл на застосування далекобійної зброї

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що необхідно зняти обмеження стосовно України на використання західної зброї далекого радіусу дії. Глава польського МЗС наголосив на необхідності надалі надавати Києву сучасні системи протиповітряної та протиракетної оборони. Про це очільник дипломатії розмовляв у Варшаві з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, передає Польське радіо.

На спільній пресконференції міністр Радослав Сікорський заявив, що Україна має право на захист, зокрема, із застосуванням західної зброї дальнього радіусу дії.

«Росія припускається воєнних злочинів, атакуючи цивільні цілі, житлові будинки, лікарні, ракети, які вдаряють у ці цивільні цілі, запускають з території Росії. Жертва агресії має право захищатися. Тому я вважаю,що Україна має право викорстовувати західну зброю, щоб запобігати воєнним злочинам», — сказав очільник польського МЗС.

Про те, що Україна повинна отримати дозвіл бити вглиб росії, міністр Радослав Сікорський сказав також в інтерв’ю французькій газеті Le Monde.

Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив у Варшаві, що метою його візиту до Києва напередодні було саме з’ясувати, чого Україна потребує, щоб давати відсіч російській агресії.

Він наголосив, що США передають Україні сучасне озброєння, а на допомогу призначили понад 100 мільярдів доларів. Як додав Ентоні Блінкен, необхідно адаптуватися до ситуації та використовувати всі наявні засоби, щоб захищати Україну.

Related Posts