Новини Міжмор'я Польща

Польща хоче збільшити обмеження на вилов риби

Міністри, відповідальні за рибальство, повинні нарешті погодити квоти на вилов риби на наступний рік, передає Польське радіо.

Польща хоче збільшити обмеження на вилов риби на наступний рік. Варшава веде переговори щодо змін до пропозицій, озвучених Єврокомісією наприкінці серпня. Про це заявив у Люксембурзі Яцек Черняк, заступник міністра сільського господарства, відповідальний за рибальство.

«Для польських рибалок та для нашої галузі переробки це дуже суттєво з точки зору і економічної діяльності, і суспільно-економічних чинників. Це посприяє тому, що риби буде більше у переробці, а отже — і на польських столах».

Найбільш проблемними для польських рибалок є пропозиції скоротити ненавмисний вилов тріски у східній та західній частині Балтійського моря майже на 70 відсотків порівняно з цим роком. Комісія також запропонувала скоротити вилов кільки наступного року на 42 відсотки. Сьогодні в Люксембурзі міністри, відповідальні за рибальство, повинні нарешті погодити квоти на вилов риби на наступний рік.

Related Posts