Новини Міжмор'я Польща

У Польщі хочуть врегулювати ринок юридичних послуг

Наразі влада не знає, яким шляхом рухатися, передає Польське радіо.

Міністерство юстиції Польщі хоче врегулювати ринок юридичних послуг протягом цієї каденції Сейму. Сюди входить, серед іншого, діяльність компенсаційних компаній. Наразі влада не знає, яким шляхом рухатися. Про це сказав міністр юстиції Адам Боднар.

«Ця тема була предметом дискусій багато років. Є два варіанти, що із цим робити. Можемо якось врегулювати діяльність цих компенсаційних офісів чи інших суб’єктів, які надають юридичні послуги поза системою юрисконсультів та адвокатів, або ж, можливо, привести до врегулювання ситуації, коли тільки органи місцевого самоврядування мають виключне право надавати юридичні послуги», — сказав Адам Боднар.

Заступниця міністра юстиції Марія Ейхарт підкреслила, що проблема виходить далеко за межі регулювання адвокатської професії.

«Схоже, що наше міністерство не єдине, хто має право регулювати це питання, тому що, зокрема, положення, які обмежують підприємницьку діяльність, стосуються повноважень міністра розвитку та технологій чи Управління з питань конкуренції. Але ми дуже хотіли б за цей термін розпочати ґрунтовну дискусію, яка призвела б до розв’язання цієї проблеми», — сказала Марія Ейхарт.

У Польщі є 80 тисяч професійних юристів. Близько 50 тисяч — юрисконсульти, решта — юристи. Є також кілька тисяч компенсаційних компаній, які в обмін на юридичну допомогу стягують зі своїх клієнтів 20-30 відсотків від отриманої компенсації.

Related Posts