Інші Новини Міжмор'я Польща

Віце-міністр закордонних справ Марцін Пшидач прокоментував трансляцію Польським радіо новин для білорусів

«Ситуація в Білорусі сьогодні дуже динамічна, але й люди в Польщі та за кордоном потребують відповідної інформації про те, що відбувається у світі, в Польщі, а також у Білорусі»

Як ми вже повідомляли, з 22 серпня в ефірі Першого каналу Польського радіо білоруси зможуть тричі впродовж дня чути новини рідною мовою. Передачу буде присвячено ситуації в їхній країні та пов’язаним з нею міжнародним подіям, а її трансляцію на довгих хвилях на частоті 225 КГц можна буде почути також і в Білорусі, передає Польське радіо.

Як пояснила президент Польського радіо Аґнєшка Камінська, мета цієї ініціативи – уможливити білорусам доступ до повної і правдивої інформації про поточну ситуацію в їхній країні. Адже місцева влада через протести, що розпочалися в Білорусі після президентських виборів, обмежує доступ до Інтернету.

Віце-міністр закордонних справ Марцін Пшидач в інтерв’ю Інформаційному радіоагентству схвально висловився про запуск Польським радіо спеціального інформаційного сервісу для білорусів:

«Ситуація в Білорусі сьогодні дуже динамічна, але й люди в Польщі та за кордоном потребують відповідної інформації про те, що відбувається у світі, в Польщі, а також у Білорусі».

Віце-міністр додав, що ініціатива Польського радіо звертається також до білорусів, котрі мешкають у Польщі.

Related Posts