Аналітика Експертна думка Новини Міжмор'я Про Україну

ОБСЄ: На Донбасі – 2100 російських кадрових військових

Делегація України в ОБСЄ має докази, що в окупованих районах Донбасу як військові радники та інструктори перебувають військовослужбовці збройних сил РФ

У непідконтрольних Києву районах Донбасу перебуває 2100 кадрових військових Російської Федерації, котрі здійснюють загальне управління збройними формуваннями на Донбасі. Про це поінформувала делегація України в ОБСЄ під час засідання Форуму безпекового співробітництва, передає Польське радіо. 

Під час засідання українська делегація поінформувала, що на Донбасі розташовано теж 40 одиниць озброєння та  військової техніки штатних підрозділів ЗС Росії, а Росія активно постачає на Донбас озброєння та боєприпаси.

Як повідомляє Польське пресове агентство, посилаючись на інформацію Укрінформ, зокрема, 16 вересня в Україну через станцію «Червона Могила» в’їхало 5 залізничних вагонів, наповнених боєприпасами. Того ж дня Росія направила через Дякове (Донецька область) 4 вантажівки «КамАЗ», завантажені протитанковими ракетними комплексами 9К111-1 «Конкурс-2». Крім того, 25 вересня 11 вантажних автомобілів «КамАЗ», завантажених боєприпасами для гранатометів СПГ-9 (4 машини) та гранатометів РПГ-8, РПГ-22 (7 машин), в’їхали в Україну з Росії через Дякове та попрямували до окупованого Луганська. 17 жовтня ще одна колона у складі танка, 5 бойових броньованих машин та 16 вантажних автомобілів «Урал» була помічена в районі Савур-Могили після в’їзду в Україну з території РФ.

Related Posts