Балтія Інші НАТО Новини Міжмор'я Співробітництво

Данія посилює багатонаціональну бригаду НАТО у Латвії

Данський контингент стане другим — після канадського — найчисленнішим у Латвії, передає Польське радіо.

Данці посилюють багатонаціональну бригаду НАТО в Латвії. Підрозділ з часом налічуватиме близько 800 солдатів. Данський контингент стане другим — після канадського — найчисленнішим у Латвії. 

На церемонії зустрічі солдатів батальйону Королівських збройних сил Данії на військовій базі в Адажі міністр оборони Латвії Андріс Спрудс сказав, що їхня участь посилить багатонаціональну бригаду і підвищить її здатність негайно реагувати на загрози.

«Прибуття данських солдатів до Латвії також покращить сили і засоби стримування Альянсу», — додає полковник Латвійських національних збройних сил Райвіс Мелніс.

«Наш батальйон складається з протитанкових засобів, танків, механізованої техніки і снайперів», — сказав данський командир, підполковник Томас Ніхольм Йоргенсен. Данські солдати вже двічі були присутні в Латвії. Серед іншого, їхній контингент входив до складу механізованого підрозділу сухопутних військ.

Багатонаціональну бригаду НАТО в країні очолюють канадці. Після початку війни в Україні бригада була посилена солдатами зі США, Канади та Іспанії. До складу бойової групи також входять військовослужбовці з інших країн, в тому числі з Польщі.

Related Posts