НАТО Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

Україна затвердила угоду з НАТО про трастовий фонд зі знешкодження вибухівки

Кабінет міністрів України затвердив імплементаційну угоду з НАТО про реалізацію проекту трастового фонду зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, повідомляє “Європейська правда”.

Угоду сторони уклали 13 грудня 2018 року в Брюсселі. Її реалізація дасть змогу розробити документи з протидії саморобним вибуховим пристроям, досягти взаємосумісності залучених сил України та НАТО і розвинути можливості захисту цивільного населення від загроз саморобних вибухових пристроїв.

Протягом останніх п’яти років Північноатлантичний альянс надав Україні комплексний пакет допомоги, який охоплює 13 секторів і 40 напрямків співпраці. Загалом через 10 трастових фондів країни-члени НАТО виділили на підтримку України 40 мільйонів євро, які спрямовують на розмінування територій, навчання та реабілітацію військовослужбовців тощо.

Крім того країни-члени НАТО передають Україні безпілотні літальні апарати, автомобілі підвищеної прохідності, шпиталі і хірургічне обладнання, зразки сучасної летальної зброї, з-поміж яких протитанкові ракетні комплекти. 

Також члени Альянсу допомагають тренувати українських військовослужбовців і підвищувати рівень їхньої підготовки відповідно до стандартів НАТО.

Related Posts