Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Прем’єри України та Польщі говорили про квоти на вантажні перевезення

Під час телефонної розмови український прем’єр Олексій Гончарук, серед іншого, запросив Матеуша Моравєцького до Києва

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час телефонної розмови обговорив із польським прем’єр-міністром Матеушом Моравєцьким питання дозволів на міжнародні вантажні перевезення. За словами української влади, Польща видає дуже мало ліцензій на транзит для українських вантажних автомобілів, передає “Польське радіо”.

“Нестача дозволів з боку Республіки Польща на здійснення Україною міжнародних вантажних автомобільних перевезень створює проблеми для тисяч українців, а також є чинником штучного обмеження розвитку двосторонніх торговельних відносин”, – сказав Гончарук під час розмови із Моравєцьким, говориться на сайті українського уряду.
Очільники польського та українського урядів домовилися, що розв’язанням цієї проблеми наприкінці жовтня (24-25 жовтня) займатимуться міністри інфраструктури обох держав під час зустрічі українсько-польської змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

Також зазначається, що Гончарук попросив Моравєцького якнайшвидше призначити голову польської частини українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

Український прем’єр, як говориться на сайті українського уряду, наголосив на пріоритетах для України: збереженні та посиленні європейської та євроатлантичної інтеграції, забезпеченні верховенства права та проведенні судової реформи, викоріненні корупції, зростанні економіки. Останній пункт включає відкриття прозорого та збалансованого ринку землі, приватизацію та співпрацю з МВФ.

У відповідь Матеуш Моравєцький зазначив, що окреслені реформи є надзвичайно важливими, а тому Польща надалі підтримуватиме Україні на шляху її розвитку.

Повідомляється, що прем’єр Гончарук наголосив на важливості двосторонніх стратегічних відносин України та Польща, а також запросив Матеуша Моравєцького здійснити офіційний візит до Києва.

Речник польського уряду Пьотр Мюллєр згодом зазначив, що дату офіційного візиту прем’єра Польщі в Україну визначать після створення нового польського уряду.

Нагадаємо, у понеділок віцепрем’єр України Дмитро Кулеба заявив, що Україна очікує від Польщі кроків для розв’язання двосторонніх проблем, зокрема, у справі польських ліцензій на транзит вантажів для українських перевізників.

Related Posts