Новини Міжмор'я Польща США

Посол Ірану виступив на прес-конференції у Варшаві

Він переконував, що Іран відноситься до Польщі як до друга, але разом з тим закликав владу у Варшаві вести політику, що була б незалежною від Сполучених Штатів

Напруженість між Іраном та США не впливає на дуже добрі відносини між Іраном та Польщею, – заявив посол Ірану у Варшаві. Масуд Едрісі Керманшахі переконував під час спеціальної прес-конференції, що Іран відноситься до Польщі як до друга, але разом з тим закликав владу у Варшаві вести політику, що була б незалежною від Сполучених Штатів, передає Польське радіо.

«Польща протягом багатьох років була і буде другом іранського народу. Нашим друзям з Польщі ми, однак, радимо, аби вони не сходили на дно прірви по мотузці, кинутій їм американцями. Йдеться про те, аби вона мала свою власну, незалежну від агресивних американських дій, позицію. Бо досвід свідчить, що Сполучені Штати кидали навіть своїх найліпших союзників», – сказав Масуд Едрісі Керманшахі.

Іранський дипломат закликав польську владу, аби вона знову розвивала добрі економічні відносини з його країною. За останні місяці економічна співпраця між фірмами з обох країн помітно послабшала. Причиною цього є санкції, накладені на Тегеран адміністрацією американського президента Дональда Трампа. Послаблення економічної співпраці з Іраном відбулося також і в низці інших країн Європи.

Окрім цього, посол Масуд Едрісі Керманшахі заявив, що Іран не хоче ескалації конфлікту зі США: «Іран залишає за собою право на захист від усіх ворожих кроків».

Як ми розповідали, у ніч з вівторка на середу Іран запустив кільканадцять балістичних ракет, що впали на території двох баз в Іраку, де дислоковані американські солдати. Це було відповіддю на ракетний обстріл, унаслідок якого загинув іранський генерал Касем Сулеймані.

Related Posts