Інші Новини Міжмор'я Польща

Група країн ЄС виступає проти Польщі та Угорщини щодо делегування працівників

Франція, Німеччина, Швеція, Австрія і Голландія хочуть відкинути скарги Польщі та Угорщини щодо загострення правил у справі делегування осіб на роботу закордоном, передає Польське радіо.

У Суді Європейського Союзу триває слухання у справі делегування працівників на роботу в межах Євросоюзу.

Оновлена і змінена директива, яку було прийнято два роки тому, почне діяти в середині поточного року. Вона обмежує делегування працівників до одного року, з можливістю продовження на шість місяців. Також оновлений закон передбачає, що працівники не лише отримають мінімальну зарплатню, яка встановлена у країнах, куди будуть скеровані (саме такі умови є тепер), але й всі соціальні додатки, вони також підлягатимуть колективним договорам.

Подробиці з Люксембургу повідомляє кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька:

«Уповноважені урядів Німеччини, Франції, Швеції, Австрії та Голландії у Суді ЄС одноголосно сказали, що делегування працівників вимагає чесної конкуренції та поваги до прав працівників. На думку цих країн, конкуренція була нечесною, коли країни з нижчими зарплатами, а це в основному країни Центрально-Східної Європи, з мінімальною заробітною платою делегували працівників у країни, де соціальний захист – вищий. По-іншому на цю справу дивляться Польща та Угорщина. Представники обох країн підкреслили у Суді ЄС, що оновлені закони порушують свободу надання послуг, вони дискримінують і збільшують кошти для ведення бізнесу у нашому регіоні. Для Польщі – це особливо важливе питання, адже вона делегує найбільшу кількість осіб на роботу закордон у всьому ЄС. Польща побоюється, що зростання коштів і збільшення бюрократії негативно відіб’ються на фірмах і делегування працівників не виплачуватиметься».

Related Posts