Балтія НАТО Новини Міжмор'я Польща Співробітництво США

Міністри НАТО обговорять питання боротьби з дезінформацією

Деякі країни і організації намагаються використати пандемію, тому треба докласти зусиль, щоб криза здоров’я не стала кризою безпеки, – вказує генсек НАТО

Стратегія оборони та стримування НАТО і боротьба з дезінформацією під час пандемії коронавірусу – це основні теми сьогоднішньої відеоконференції міністрів оборони Північноатлантичного альянсу. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ повідомив, що в зустрічі участь також візьмуть міністри оборони Фінляндії та Швеції, передає Польське радіо.

Генсек НАТО сказав, що союзники мають говорити про збереження обороноздатності і відлякування. «Ми повинні зробити все, щоб криза здоров’я не стала кризою безпеки», – наголосив Столтенберґ. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу підтвердив, що хоча Альянс запровадив зміни в останніх військових навчаннях, він підтримує оперативну спроможність, і що сили НАТО перебувають в режимі очікування, серед іншого, на східному фланзі, тобто в країнах Балтії та Польщі.

В аналогічному тоні висловлювалася також посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон. «Багато наших опонентів шукають ознак слабкості Альянсу під час коронавірусної кризи. Але не обманюйте себе, наші здатності стримування непохитні», – наголосила посол.

Міністри оборони також мають обговорити питання боротьби з дезінформацією, бо — як наголосив генсек НАТО, – деякі країни і організації намагаються використати пандемію. «Йдеться про поширення фейкових та шкідливих інформацій та намагання нас розділити», – додав Столтенберґ. Тому, як підкреслив представник НАТО, союзники повинні тісніше співпрацювати та викривати ці дії.

Related Posts