Інші Новини Міжмор'я Польща

Прем’єр Матеуш Моравєцький і Святлана Ціханоуська обговорили ситуацію в Білорусі

Прем’єр-міністр Польщі і лідерка білоруської опозиції Святлана Ціханоуська говорили про події в Білорусі та необхідність звільнення всіх політв’язнів та репресованих

У понеділок, 17 серпня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький провів телефонну розмову зі Святланою Ціханоуською. Голова уряду Польщі та опонентка Алянсандра Лукашенка говорили про нинішню ситуацію в Білорусі та необхідність звільнення всіх політичних в’язнів та затриманих, передає Польське радіо.

«Я розмовляв по телефону зі Святланою Ціханоуською. Я запевнив, що білоруси мають повну підтримку Польщі, як у прагненні до свободи батьківщини, так і в повсякденному житті у Польщі. Сьогодні, через 40 років після Серпневих порозумінь, нам знову потрібна ця солідарність», – написав глава уряду Польщі у Twitter.

Як повідомив голова Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик в ефірі TVP Info, Святлана Ціханоуська подякувала Моравєцькому за план «Солідарності з Білоруссю», який глава уряду оголосив минулого тижня в Сеймі.

«План передбачає, що понад 50 мільйонів злотих буде передано урядом на підтримку репресованих, студентів, вигнаних із університетів, на неурядові організації, що підтримують громадянське суспільство та вільні ЗМІ», – нагадав представник польського прем’єра.

Міхал Дворчик додав, що розмова Матеуша Млоравєцького і Святлани Ціханоуської відбулася перед запланованим на середу самітом Європейської ради.

Святлана Ціханоуська, контркандидатка Аляксандра Лукашенка, яка зараз перебуває в Литві, заявила у понеділок, що готова взяти на себе відповідальність за країну.

Related Posts