Новини Міжмор'я Польща

Президент Анджей Дуда відвідає Італію та Ватикан

Візит, який відбудеться наступного тижня, буде першим закордонним візитом Анджея Дуди після його переобрання на посаду президента

Наступного тижня президент Анджей Дуда відвідає Італію та Ватикан з першим закордонним візитом у новому терміні, передає Польське радіо.

Голова Канцелярії президента міністр Кшиштоф Щерський сказав, що візит матиме три основні елементи. «По-перше, президент здійснить офіційний двосторонній візит до Італії, він зустрінеться з президентом і прем’єр-міністром цієї країни. По-друге, (президент — ред.) віддасть данину пам’яті на Монте-Кассіно у зв’язку з річницею смерті генерала Андерса. Він також відкриє своє погруддя у посольстві в Римі», — повідомив Кшиштоф Щерський.

Третім важливим елементом триденного візиту буде зустріч із папою Франциском у Ватикані, а також богослужіння біля могили св. Івана Павла ІІ.

У Римі президент також візьме участь у церемонії вступу Польщі до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку. Голова Кацнелярії президента пояснив, що участь Польщі в цій агенції ООН — це жест солідарності та готовності допомогти всім людям у всьому світі, які голодують.

Під час візиту також очікується, що президент Анджей Дуда відвідає головний італійський центр із вивчення коронавірусу.
Візит відбудеться 23-25 ​​вересня.

Related Posts