НАТО Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

Почалися військові маневри TUMAK-20

Це найбільші 2020 року маневри 16-ї Механізованої дивізії. Тактичні та вогневі завдання відбуваються на полігоні «Ожиш» і за його межами

У Вармінсько-Мазурському воєводстві на північнму сході Польщі почалася основна частина тактичних навчань під кодовою назвою TUMAK-20. Це найбільші цього року маневри 16-ї Механізованої дивізії. У них бере участь близько 5 тисяч солдатів сухопутних військ, повітряних сил, військ територіальної оборони та Батальйонної бойової групи НАТО, передає Польське радіо.

Тактичні та вогневі завдання відбуваються на полігоні «Ожиш» і за його межами. Одним із завдань є дводенний епізод підтримки державної адміністрації, тобто співпраця з так званим «невійськовим договором». Це завдання виконує 15-та Механізована бригада з Ґіжицька, – сказав речник дивізії майор Марек Набздияк: «Після отримання сигналу солдати вийдуть з казарм і перемістяться шляхами північно-східної Польщі до міст Піш, Елк, Ґраєво і Ґіжицько. Опісля, у межах співпраці в кризових ситуаціях, будуть підтримувати дії центрів кризового управління, захищати критичну інфраструктуру та запобігати атакам потенційних диверсійних груп противника».

Як додав майор Марек Набздияк, суть навчань TUMAK-20 у тому, щоб перевірити  і підготувати 15-у Ґіжицьку механізовану бригаду, яка є головним підрозділом 16-ї дивізії, до проведення тактичних дій та координації роботи командування і штабів в умовах, найбільш наближених до реальних. Навчання TUMAK-20 триватимуть до п’ятниці, 27 листопада.

Related Posts