Антиросійський фронт НАТО Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

У Брюсселі розпочинається другий день зустрічі міністрів оборони НАТО

Представники Північноатлантичного альянсу проведуть, зокрема, засідання Групи ядерного планування. За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, «росія знає, що ядерну війну неможливо виграти та що її не слід розпочинати»

Сьогодні, 13 жовтня, в Брюсселі розпочинається другий день зустрічі міністрів оборони НАТО, в рамках якої відбудеться, зокрема, засідання Групи ядерного планування (ГЯП). Вчора під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG) представники Північноатлантичного альянсу засудили ядерну риторику владіміра путіна, передає “Польське радіо”.

«Розмахування путіна ядерною шаблею є безрозсудним і безвідповідальним», – так погрози нросії щодо готовності застосувати зброю масового ураження в Україні прокоментував голова Пентагону Ллойд Остін.

Як стверджував генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, «росія знає, що ядерну війну неможливо виграти та що її не слід розпочинати».

За словами Столтенберґа, такий крок росії призведе до дуже серйозних наслідків для неї.

Наступного тижня Північноатлантичний альянс проведе навчання щодо ядерного стримування. Це було сплановано ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну. За словами голови НАТО, скасування цих навчань через побоювання ескалації напруженості було б «шкідливим проявом слабкості».

«Якби ми скасували регулярні, планові навчання, це було б дуже поганим сигналом. Рішуча, передбачувана поведінка НАТО – це наша сила та найкращий спосіб запобігти ескалації», – наголосив Єнс Столтенберґ. Генсек Північноатлантичного альянсу підкреслив, що «НАТО зберігає пильність та уважно стежить за розгортанням ядерних сил Росії, але поки не помічає жодних змін».

Related Posts