Антиросійський фронт Балтія

Естонська Нарва, де знесли радянський Т-34, відмовилась виставляти підбитий російський танк

Мер естонської Нарви Катрі Райк повідомила, що підбитий українськими військовими російський танк не виставлятимуть у прикордонному місті, як це планувалося раніше.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ERR.

“Минулого року президент Естонії Алар Каріс зазначив, що Нарва – це не місто одного танка. Нехай це так і залишиться. З Нарви вже вивезли один танк, і зараз ми хочемо жити далі без будь-яких танків”, – написала Райк у соцмережах.

За її словами, місту буде достатньо переконливої фотовиставки, що демонструє всі руйнування, страждання і неподобства, викликані російською військовою агресією.

“Я вважаю, що це необхідно і від цього буде більше впливу. Дякую міністру оборони Ханно Певкуру за підтримку. Підбитий танк не прибуде в Нарву 8 березня”, – додала Райк.

Спочатку підбитий танк у Нарві планували показати з 8 по 11 березня. Зараз танк перебуває в Таллінні.

Раніше міська влада естонського Раквере відкинула пропозицію Міноборони виставити російський танк, підбитий в Україні в березні.

Нагадаємо, минулого року за розпорядженням уряду Естонії у місті Нарва та його найближчих околицях було перенесено шість монументів із радянською військовою символікою, у тому числі танк Т-34. Танк відвезли у військовий музей неподалік від столиці.

Related Posts