Інші Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Словаччина разом із Польщею готова передати Україні літаки

Раніше Міноборони повідомляло, що готове передати Україні десять винищувачів, які словацька армія не використовувала з вересня минулого року, передає Польське радіо.

Міністр оборони Словаччини написав у соцмережах, що Польща згодна на спільну зі Словаччиною передачу Україні винищувачів МіГ-29. Цю тему Ярослав Надь обговорив учора з міністром Польщі Маріушем Блащаком під час зустрічі міністрів оборони ЄС у Стокгольмі. 

Ярослав Надь також послався на заяви президента Анджея Дуди. В інтерв’ю CNN президент Польщі заявив, що Польща готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29 у рамках міжнародної коаліції. Очільник міністерства оборони Словаччини додав, що настав час ухвалювати рішення.

“В Україні гинуть люди, і ми дійсно можемо їм допомогти. Тут немає місця словацькому політиканству. Це не по-людськи і безвідповідально”, – написав Ярослав Надь.

Раніше Міноборони повідомляло, що готове передати Україні десять винищувачів, які словацька армія не використовувала з вересня минулого року. Однак справа з МіГами викликає в Словаччині суперечки. Частина опозиції виступає проти військової допомоги Україні. Сумніви також стосуються того, чи може згідно з конституцією уряд у відставці, який залишається при владі до дострокових виборів, ухвалювати рішення про передачу літаків.

Про яку кількість літаків ідеться Польщі наразі невідомо. Щоправда у канцелярії президента Польщі наголосили, що це точно не буде кількість, яка відповідає кількості переданих танків

Related Posts