Новини Міжмор'я Польща

Матеуш Моравєцький: «Польща все більше інвестує у виробництво зброї»

Матеуш Моравєцький: «Польща все більше інвестує у виробництво зброї», передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький заявив у Сем’яновицях-Сілезьких, що Польща все більше інвестує у виробництво зброї.

Матеуш Моравєцький підкреслив, що інвестування в оборонну промисловість можливе завдяки доброму функціонуванню державних фінансів.

«Відомо, що для озброєння армії потрібні три речі — гроші, гроші і ще раз гроші. Польський бюджет гарантує стабільність видатків та інвестицій в польську оборонну промисловість. Дуже важливо про це пам’ятати. Бо той, хто забуває, колись змушений буде інвестувати в чужу. А ми цього не хочемо».

Прем’єр-міністр поінформував про можливі подальші контракти, які може отримати польська оборонна промисловість.

«Я мав дуже цікаву розмову із керівництвом заводу в Семяновицях. І маю дуже добрі новини. З великою ймовірністю ми отримаємо нові замовлення зі Словенії, з якою ми ведемо переговори, із Саудівської Аравії, де я недавно побував в Ріаді. Переговори ще тривають, але є шанс, що вони завершаться позитивно. Найближчі тижні і місяці покажуть, чи ми матимемо додаткові замовлення тут в Сілезьких Семмяновицях».

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький повідомив, що зараз завод у Семяновицях Сілезьких може виробляти близько 100 Rosomak на рік. З переходом на двозмінну систему це було б 200 машин. Прем’єр-міністр підкреслив, що це виключно якісне обладнання, яке — поруч з Krab — «є гордістю польської оборонної промисловості».

Related Posts