Новини Міжмор'я Польща Про Україну

МЗС Польщі запросить на розмову посла України після його повернення з Києва

Заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Аркадіуш Мулярчик заявив, що до МЗС Польщі запросять посла України Василя Зварича після його повернення з Києва до Варшави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське радіо.

Польський посадовець розповів, що українського дипломата запросять до МЗС після того, як він повернеться із зустрічі послів в Україні.

«Метою є з’ясувати причини тієї напруги, яка сьогодні має місце в польсько-українських відносинах, спричинену не польською стороною. Мета полягає у тому, щоби не вступати в суперечку, тому що від цієї суперечки отримають користь інші, кому вигідно, щоби між міністрами Польщі та України була напруга. Ми цього не хочемо. Ми хочемо, щоби наша робота була злагодженою. У нас є спільні інтереси та спільні цілі», – наголосив Мулярчик.

Як повідомлялося, раніше голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Марцін Пшидач, коментуючи вимогу п’яти країн ЄС продовжити обмеження на імпорт українського зерна, заявив, що Києву «варто було б почати цінувати ту роль, яку Польща відігравала для України в останні місяці та роки».

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга назвав такі заяви безпідставними.

Пізніше Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького.

Міністерство закордонних справ Польщі 1 серпня повідомило, що у зв’язку із заявами представників української влади до МЗС викликали посла України в Польщі Василя Зварича. Та оскільки Зварич зараз перебуває в Києві на нараді послів, до МЗС Польщі у середу був запрошений його заступник.

Президент Володимир Зеленський заявив у Твіттері, що Україна надзвичайно цінує історичну підтримку Польщі, яка разом із Україною стала справжнім щитом Європи, «і жодної тріщинки в цьому щиті бути не може».

Віцеміністр закордонних справ РП Павел Яблонський наголосив, що Польща прагне мати добрі відносини з Україною, які базуватимуться на принципі взаємоповаги та розумінні національних інтересів.

Related Posts