Інші Польща Про Україну

Очільники МЗС Польщі та України візьмуть участь у неформальній зустрічі міністрів ЄС у Толедо

Темами зустрічі міністрів оборони в середу стануть ситуація в Україні та в країнах Сахелю, зокрема в Нігерії, передає Польське радіо.

Неформальна зустріч міністрів оборони ЄС в рамках піврічного головування Іспанії розпочалася на колишньому заводі з виробництва зброї у Толедо. Зустріч міністрів закордонних справ ЄС відбудеться у четвер, у ній візьме участь міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау. Очільник МЗС України Дмитро Кулеба також прибуде до Толедо, повідомили урядові джерела в Мадриді.

Темами зустрічі міністрів оборони в середу стануть ситуація в Україні та в країнах Сахелю, зокрема в Нігерії.

Міністр оборони України Олексій Резніков візьме участь в обговоренні по відеозв’язку, повідомила міністр оборони Іспанії Марґаріта Роблес.

«Весь ЄС підтримує Україну, і ми будемо продовжувати це робити, тому що, підтримуючи Україну, ми підтримуємо такі цінності, як мир, свобода і демократія», — заявила Роблес у вівторок після засідання правління Супутникового центру ЄС. У засіданні центру, який відповідає за надання інформації від супутників, взяли участь високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель і 18 міністрів оборони країн ЄС.

«Цей європейський центр, що базується в Іспанії, слугує для надання інформації всьому ЄС, завдяки йому ми маємо точне бачення того, що відбувається в Україні або на півдні, в Середземномор’ї та Африці», — сказав Роблес.

За інформацією з урядових джерел, у середу глави оборонних відомств обговорюватимуть, серед іншого, довгострокові зобов’язання, які вони візьмуть на себе для гарантування безпеки України.

Під час неформальних зустрічей міністри не можуть ухвалювати обов’язкові до виконання рішення, але можуть досягати політичних домовленостей.

Related Posts