Балтія Новини Міжмор'я

Тиск на кордони Латвії зростає

Контрабанду іноді здійснюють люди, які раніше в’їжджали до Європейського Союзу подібним чином, передає Польське радіо.

Люди, які хочуть нелегально потрапити до Латвії, почали діяти більш організовано, повідомляють латвійські ЗМІ. За останню добу білорусько-латвійський кордон намагалися перетнути 146 мігрантів. 

Латвійці кажуть, що мігранти об’єднуються в групи по 20-30 осіб, а потім одночасно намагаються перетнути кордон. Прикордонники повідомляють, що ці люди обирають конкретні місця, з яких намагаються потрапити до Латвії. Влада Риги повідомляє, що за останні чотири дні понад 600 осіб намагалися нелегально перетнути кордон. Тим часом латвійське суспільне телебачення показало механізм переправлення мігрантів вглиб Євросоюзу. Журналісти-розслідувачі встановили, що вербування водіїв відбувається через одну із соцмереж.

Той, хто вирішив взятися за це завдання, може забрати мігрантів з Риги або безпосередньо з латвійсько-білоруського кордону. За перевезення однієї людини до Німеччини можна отримати 1600 доларів. Телебачення повідомило, що на кордоні таким чином можуть діяти близько двадцяти груп. Крім того, контрабанду іноді здійснюють люди, які раніше в’їжджали до Європейського Союзу подібним чином.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер заявив, що якщо латвійська влада звернеться до Польщі за підтримкою в охороні кордону, прохання розглянуть. У вересні сусідні Литва та Естонія відправили своїх прикордонників до Латвії.

Related Posts