Новини Міжмор'я Польща

Очільник Міноборони Польщі наголосив на важливості озброюватися

Маріуш Блащак підкреслив, що кількість зброї, яку Польща планує придбати, є необхідною для стримування російського агресора. Йдеться, зокрема, про ударні вертольоти Apache та пускові установки HIMARS, передає Польське радіо.

Міністр національної оборони Республіки Польща Маріуш Блащак заявив, що повідомлення парламентської більшості, яка планує сформувати коаліційний уряд, щодо розірвання укладених дотепер контрактів на закупівлю зброї викликають занепокоєння.

У вівторок вранці, 28 листопада, в ефірі Першого каналу Польського радіо посадовець підкреслив, що кількість зброї, яку Польща планує придбати, є необхідною.

«Нам потрібні 96 ударних вертольотів Apache, 500 пускових установок HIMARS – це потреба, яку визначають самі командувачі Війська польського. Це необхідно для того, щоби росія не напала на нас», – заявив очільник польського оборонного відомства.

Голова Міноборони наголосив також на важливості збільшення чисельності польської армії.

«Сьогодні кількість професійних військових, солдатів територіальної оборони та добровольців становить 193 800 осіб. Однак ми повинні досягти позначки в 300 тисяч, бо тоді ми фактично будемо стримувати агресора», – сказав Маріуш Блащак.

Related Posts