Новини Міжмор'я Польща

Економіка Польщі зросла на пів відсотка

Динаміка економічного зростання протягом 2023 року становитиме приблизно чотири десятих відсотка, передає Польське радіо.

У третьому кварталі цього року економіка Польщі зросла на піввідсотка в річному обчисленні. Про це йдеться в попередній оцінці валового внутрішнього продукту, оприлюдненій Головним управлінням статистики.

Економістка Моніка Куртек зазначила, що деякі відомості про стан економіки в третьому кварталі виявилися позитивним сюрпризом.

«Йдеться насамперед про більш високе, ніж очікувалося, зростання споживання домогосподарств. Ринок очікував радше незначного мінуса, адже цей показник знижувався впродовж першого та другого кварталів і здавалось, що так буде і в третьому кварталі. Тим часом маємо зростання споживання на 0,8 відсотка. Також вищим, ніж очікувалося, є зростання інвестицій. Це відчить, що інвестиції добре почуваються в економіці цього року».

Моніка Куртек вважає, що динаміка економічного зростання протягом 2023 року становитиме приблизно чотири десятих відсотка. Економістка очікує, що наступного року буде відновлення економіки і ВВП зросте приблизно на 3 відсотки.

Related Posts