Аналітика Новини Міжмор'я Польща

Поляки підтримують посилення контролю на кордоні з Білоруссю

В опитуванні IBRiS респондентів запитали, чи повинна посилена Прикордонна охорона замінити армію на кордоні між Польщею та Білоруссю. Понад 60% поляків не підтримали таке рішення, передає Польське радіо.

Згідно з опитуванням IBRiS, проведеним на замовлення видання «Rzeczpospolita», поляки підтримують посилення контролю на польсько-білоруському кордоні.

Зокрема, в опитуванні IBRiS респондентів запитали, чи повинна посилена Прикордонна охорона замінити армію на кордоні між Польщею та Білоруссю.

Відповідно до результатів опитування, 29,5% респондентів згодні з такою зміною, 61,9% – не згодні, а 8,6% респондентів не мають думки з цього приводу.

Видання зазначає, що з таким кроком не згодні переважно чоловіки (64%), люди у віці від 30 до 40 років (82%), жителі сільської місцевості (70%), з середньою освітою (65%) або початковою освітою (64%).

Опитування IBRiS на замовлення видання «Rzeczpospolita» було проведено 1-2 грудня 2023 року серед групи з 1067 респондентів. 

У 2023 році близько 26000 осіб незаконно намагалися потрапити до Польщі. Зокрема, у листопаді було виявлено близько 1,5 тисячі спроб незаконного перетину кордону з Білоруссю. Були зафіксовані люди з понад 50 країн. 

Related Posts