Балтія Новини Міжмор'я Польща

Спікерка Сейму Литви та спікер Сейму Польщі проведуть дистанційну розмову

20 грудня голова Сеймасу Литовської Республіки Вікторія Чміліте-Нільсен говорила зі спікеркою Сенату Польщі Малґожатою Кідавою-Блонською про продовження підтримки України та зміцнення східного флангу Північноатлантичного альянсу, передає Польське радіо.

У четвер, 21 грудня, об 11:00 (за варшавським часом) відбудеться дистанційна розмова між спікеркою литовського Сейму Вікторією Чміліте-Нільсен і спікером польського Сейму Шимоном Головнею. Про це повідомили служби литовського парламенту.

Напередодні очільниця литовського парламенту обговорювала питання безпеки зі спікеркою Сенату Республіки Польща Малґожатою Кідавою-Блонською.

Як зазначає кореспондент Польського радіо Каміль Залєвський, розмова політикинь стосувалася, зокрема, продовження підтримки України та посилення східного флангу НАТО.

«Під час розмови я сказала спікерці Сенату Польщі, що ми повинні реалізовувати рішення, ухвалені на саміті НАТО у Вільнюсі», – заявила Вікторія Чміліте-Нільсен, наголосивши на важливості не припиняти підтримувати Україну.

«Особливо, коли прийшла зима, а кремлівський режим нав’язав Заходу перегони стратегічного терпіння», – підкреслила посадовиця.

Під час розмови йшлося також про двосторонні відносини між Литвою та Польщею. Голова литовського парламенту зазначила, що Вільнюс готовий продовжувати співпрацю в рамках Люблінського трикутника. На думку Вікторії Чміліте-Нільсен, цей формат стає дедалі більш важливим в умовах «пошуку відповідей на спільні виклики».

Related Posts