Новини Міжмор'я Польща

Польща: Сейм призначив слідчу комісію у справі порушень у видачі віз

До складу органу входитимуть 11 депутатів з таких партій, як: «Право і справедливість», «Громадянська коаліція», «Польща 2050», «Конфедерація» та Польська селянська партія, передає Польське радіо.

У четвер, 21 грудня, Сейм Республіки Польща призначив комісію для розслідування у справі порушень у видачі віз. Орган складатиметься з 11 депутатів усіх фракцій у парламенті.

За результатами голосування до складу слідчої комісії увійдуть: Збіґнєв Богуцький, Пьотр Калєта, Даніель Мілевський та Анджей Сливка («Право і справедливість»), Марія Малґожата Яниська, Марек Сова та Міхал Щерба («Громадянська коаліція»), Алєксандра Лєо («Польща 2050»), Мирослав Адам Орлінський (Польська селянська партія) і Кшиштоф Мулява («Конфедерація»).

Як підкреслив депутат від «Громадянської коаліції» Міхал Щерба, створення слідчої комісії було необхідним, оскільки, як додав політик, правоохоронні органи не були в змозі самостійно впоратися із візовим скандалом.

«Це великий скандал, наслідки якого відчувають на собі поляки, які підлягають перевіркам на польсько-німецькому кордоні. Метою слідчої комісії є з’ясування всіх обставин», — зазначив політик.

За вищезгаданий склад слідчої комісії проголосували всі 373 народні депутати, присутні 21 грудня на пленарному засіданні у Сеймі.

Related Posts