Новини Міжмор'я Польща

Президент Польщі закликав до розбудови трансатлантичних відносин

Зміцнення трансатлантичних зв’язків — це фундаментальне питання, передає Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда підкреслив, що міцний трансатлантичний зв’язок вигідний як Європі, так і Сполученим Штатам. На Всесвітньому економічному форумі в Давосі президента Польщі запитали про перспективи відносин з Америкою у разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді.

Анджей Дуда підкреслив, що з кожним вибором американців потрібно погодитися. «Це має бути домовленість, у якій обидві сторони виграють», — ствердив Анджей Дуда.

«Зміцнення трансатлантичних зв’язків — це фундаментальне питання. І я вважаю, що ми маємо над ними працювати не зважаючи на те, хто  є президентом США. Так само як США мають над цим працювати незалежно від того, хто управляє в Європі. Разом із тим, коли йдеться про польські інтереси, — то обов’язком президента є дбати про відносини зі США».

Анджей Дуда нагадав, що пріоритетом польського головування в Раді Євросоюзу наступного року будуть трансатлантичні відносини. У контексті політики ЄС президент підтримав ідею розвитку європейських ініціатив щодо підвищення обороноздатності.

Related Posts