Балтія Інші НАТО Новини Міжмор'я Польща

Естонський генерал: великі країни Європи повинні взяти приклад з Польщі й інвестувати в оборону

«Польща вже є однією з найсильніших військових держав НАТО. Якщо все заплановане буде реалізовано, польська армія буде більшою, ніж німецькі, французькі, британські та італійські війська разом узяті. […] Польща, безумовно, є однією з гарантій безпеки НАТО», – наголосив колишній командувач армією Естонії генерал Ріхо Террас, передає Польське радіо.

Великі європейські країни повинні наслідувати приклад Польщі та збільшити свої інвестиції в оборону, заявив у вівторок Ріхо Террас, колишній командувач армією Естонії, а нині депутат Європейського парламенту.

Євродепутат зазначив, що протягом останніх років уряди Польщі наполегливо працювали над суттєвим підвищенням обороноздатності країни. У результаті витрати на оборону зросли майже вдвічі – до 3,8 відсотка ВВП, що становить близько 30 млрд євро на рік.

«Вони розвиваються за всіма напрямками, готуються до самооборони», – зазначив Террас. «Ці цифри нас вражають. Польща точно зміниться і вже є однією з найсильніших військових держав НАТО. Якщо все заплановане буде реалізовано, польська армія буде більшою, ніж німецькі, французькі, британські та італійські сили разом узяті», – додав колишній командувач Силами оборони Естонії.

«Польща, безумовно, є однією з гарантій безпеки НАТО в ситуації, коли знову і знову ми чуємо сигнали зі Сполучених Штатів, що американці не дуже хочуть втручатися. Ніхто не може звинувачувати Польщу в тому, що вона не інвестує в національну оборону», – сказав політик, що коментує нещодавні слова Дональда Трампа, які поставили під сумнів зобов’язання захищати деяких своїх союзників.

Генерал у відставці похвалив Варшаву за закупівлі, зроблені в різних країнах світу. «Якщо вони не можуть отримати щось у США, вони замовлятимуть це в Південній Кореї, створюючи конкуренцію. Американці намагатимуться більше продати полякам», – зазначив він.

Related Posts