Інші Новини Міжмор'я Польща

Польська прокуратура видала ордер на арешт екс-судді, який втік до Білорусі

Застосування заходу стосується території Республіки Польща, передає Польське радіо.

Прокуратура видала ордер на арешт колишнього судді Томаша Шмидта. Як повідомив у коментарі для Інформаційного радіоагентства (IAR) речник Державної прокуратури Пшемислав Новак, такий крок є результатом постанови варшавського суду про тимчасовий арешт екс-судді.

«Вчора (у середу, 15 травня, — ред.) суд задовольнив клопотання прокуратури та оголосив рішення щодо тимчасового арешту Томаша Шмидта строком на три місяці. Це дозволило прокурору почати розшук Томаша Шмидта, видавши ордер на арешт», — зазначив представник пресслужби.

Застосування заходу стосується території Республіки Польща. Наразі рішення щодо того, щоби ордер на арешт колишнього судді міг діяти також за кордоном, немає.

Нагадаємо, що Томаш Шмидт нещодавно виступив на пресконференції у Мінську в пресцентрі державного агентства «БєлТА», де він публічно підписав заяву про звільнення зі служби в адміністративному суді Варшави, попросив самопроголошену білоруську владу надати йому політичний захист, а також закликав польську владу відновити діалог з Білоруссю та росією.

Related Posts