Новини Міжмор'я Польща

Активність російських служб у Польщі зростає

Наразі польські служби з’ясовують, чи нещодавня пожежа та вибух на оборонному заводі не були результатом диверсії. передає Польське радіо.

10 осіб, затриманих нещодавно за спроби диверсії, планували підпалити та зруйнувати елементи інфраструктури в Польщі. Міністр внутрішніх справ і адміністрації Томаш Сємоняк підкреслив, що це свідчить про зростання активності російських служб у Польщі.

В ефірі Польського радіо голова міністерства навів один із прикладів диверсії, інспірованої іноземними службами.

«Громадянин України на замовлення іноземних служб намагався підпалити один зі складів у Вроцлаві, розташований у місці, де це могло становити ще більшу загрозу, ніж сама пожежа. Для нас стало тривожним дзвіночком те, що російські спецслужби перевищують усі допустимі межі. Це фрагмент загальної картини, такі дії ми бачимо і в Балтійських країнах, і на заході Європи», — сказав міністр Томаш Сємоняк.

Він також додав, що наразі польські служби з’ясовують, чи нещодавня пожежа та вибух на оборонному заводі не були результатом диверсії. Внаслідок аварії одна людина загинула, ще одна отримала важкі травми. Обставини пожежі та вибуху розслідуватиме спеціальна комісія. Завод Mesko виробляє, зокрема, боєприпаси та ракети для польської армії. Компанія належить до польської групи озброєнь.

Related Posts