Балтія Новини Міжмор'я

рф обіцяє відповісти на затримання в Естонії росіянина, який незаконно ввозив західну зброю

росія обіцяє відреагувати на затримання в Естонії свого громадянина Вадима Конощенка, якого американська прокуратура називає причетним до незаконного перевезення західної зброї й технологій на російську територію.

Про це в коментарі російській агенції “РИА Новости” заявив заступник глави МЗС РФ Євген Іванов, передає Black Sea News.

“Ми не потерпимо такого, це вже не вперше відбувається, це неприйнятна практика – затримання наших громадян за кордоном, і щоразу будемо реагувати на це”, – сказав він.

Іванов додав, що посольство рф в Естонії буде запитувати консульський доступ до затриманого. “Вони мають запросити зустріч із російським громадянином, усі обставини з’ясовувати, тож, звісно, будемо працювати”, – додав Іванов.

Заступник Лаврова додав, що в російської сторони “поки що немає жодної інформації, крім якихось заяв”, про Конощенка.

Напередодні Федеральний суд Брукліна в Нью-Йорку у вівторок висунув звинувачення п’ятьом громадянам росії та двом громадянам США, яких звинувачують у змові з метою незаконного отримання технологій і зброї для російської оборонної промисловості.

Як стверджується, обвинувачені незаконно придбали та експортували електронні компоненти, деякі з яких можуть бути використані у розробці ядерної та гіперзвукової зброї, квантових обчислень та інших військових технологій.

Конощенка американська прокуратура називає агентом федеральної служби безпеки росії. Він двічі був затриманий на естонському кордоні, а на початку грудня – був заарештований за запитом США і зараз очікує на екстрадицію.

Related Posts