Новини Міжмор'я Польща

У Польщі після серії сильних гроз оголосили найвище попередження для регіону, що межує з Україною

На найближчу добу для Підкарпатського воєводства Польщі, що межує з Україною, оголосили найвищий рівень попередження через наближення грозового фронту.

Як повідомляє RMF24, пише “Європейська правда”, про це попередили в Інституті метеорології.

Для східної частини країни оголосили найвищий, червоний рівень попередження через очікувані сильні грози зі шквальним вітром. 

На більшості території попередження діє до 21:00 11 липня, для Підкарпатського воєводства, що межує з Львівщиною – до 7:30 ранку за польським часом. 

Місцями можливі опади навіть до 60 мм на квадратний метр, шквали до 120 км/год і великий град. 

Підвищена небезпека через негоду загалом очікується по всій території країни, зокрема у Вармінсько-Мазурському, частині Західнопоморського та Сілезького воєводств. 

Перед цим на значній території Польщі також пройшли сильні зливи з грозами і шквальним вітром, рятувальники протягом минулої доби здійснили понад 2700 виїздів, щоб прибирати повалені дерева і відкачувати воду.

Цього літа у Польщі була вже серія епізодів негоди, що завдали великої шкоди у різних частинах країни. 

На початку червня у Сілезії окремі райони постраждали від масштабних підтоплень після сильних злив. Пізніше того ж місяця буревій поламав сотні дерев і позривав дахи з будівель у багатьох громадах на півдні країни. 

Related Posts