Інші Новини Міжмор'я

Угорщина не відкриє своїх кордонів для громадян з-поза меж ЄС

Також Італія відкликала свою підтримку щодо пропозиції ЄС  відкрити кордони для країн з-поза меж Євроспільноти

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна виступає проти відкриття кордонів для країн, які не є членами ЄС. Позавчора Європейський Союз опублікував перелік країн, які вважаються епідемічно безпечними. Громадяни цих країн від учора можуть вільно їздити до ЄС, передає Польське радіо.

Країни, які ввійшли до так званого списку безпеки, – це, зокрема, Австралія, Канада, Японія, Південна Корея та Сербія. Відкриття кордонів для країн з-поза меж Євроспільноти, згідно з повідомленнями політиків ЄС, має підтримати транспорт в Європі та туристичні місцевості.

Прем’єр-міністр Орбан у своїй заяві, опублікованій у Facebook, написав, що Угорщина не підтримує подібні дії, оскільки це загрожує безпеці країни. Орбан попередив, що Угорщина відкриє свої кордони лише для громадян Сербії. Це єдиний південний сусід Угорщини, який не належить до ЄС. У Сербії мешкає велика угорська меншина.

Для іноземців, які подорожують через Угорщину до інших країн ЄС, прем’єр-міністр Орбан оголосив про відновлення спеціального гуманітарного коридору. Це рішення Угорщина використала в попередні місяці, коли в Європі зростала перша хвиля захворюваності на COVID-19.

Італія також відкликала свою підтримку щодо пропозиції ЄС. Влада Риму оголосила, що громадяни усіх країн, які не належать до Шенгенської зони, мають проходити карантин.

Related Posts