Новини Міжмор'я Про Україну

ЄС продовжив санкції щодо Віктора Януковича і його соратників за привласнення грошей

Європейський Союз до березня наступного року продовжив санкції щодо колишнього президента України Віктора Януковича і його співробітників за привласнення державних грошей, передає Польське радіо.

Європейський Союз ще на рік продовжив санкції щодо Януковича та його оточення. Завтра, 6 березня, рішення країн-членів буде опубліковано в офіційному джерелі ЄС.

Десятеро осіб протягом чергового року матимуть заборону в’їзду на територію ЄС та заблоковані рахунки в європейських банках. Санкції стосуються Віктора Януковича, його сина та восьми співробітників. У привласненні коштів та нелегальному трансферу закордон їх звинуватила нова влада України, а правління ЄС наклало санкції у квітні 2014 року.

Колишній президент багато разів коментував цю справу. Зокрема, він казав, що з моменту, коли на нього було накладено санкції, проти нього не розглядалося жодних кримінальних справ. Він також подав скаргу до Суду ЄС. Судді з Люксембургу частково визнали його правоту, однак не зняли санкції 2015-2016 років, адже тоді Янукович і його соратники були під слідством. Спочатку у чорному списку ЄС було 20 осіб, але згодом з Києва надійшла інформація, що деякі з тих осіб уже не знаходяться під слідством, тому їх викреслили зі списку.

Related Posts