Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

У Румунії другу ніч поспіль оголошували повітряну тривогу через російські дрони

У населених пунктах з румунського боку Дунаю в ніч проти 25 липня другу добу поспіль оголошували повітряну тривогу у зв’язку з масованою атакою російських дронів типу “Шахед” на українські порти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Journal.

Північний район округу Тульча став місцем оголошення повітряної тривоги у четвер, другу ніч поспіль, про небезпеку повітряної атаки надходило повідомлення системи RO-Alert, у зв’язку з можливістю падіння деяких об’єктів з повітряного простору поблизу кордону з Україною.

“Минулої ночі, близько 01:20, Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій опублікувала повідомлення системи RO-Alert для північного району повіту Тульча, проінформувавши населення про можливість падіння деяких об’єктів з повітряного простору, на території поблизу кордону з Україною”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з вівторка на середу влада Румунії опублікувала повідомлення системи RO-Alert на півночі округу Тульча після того, як було помічено, що декілька безпілотників наближаються до кордону.

Це попередження було зроблено після того, як РФ атакувала український порт Ізмаїл, що знаходиться приблизно за 15 кілометрів по прямій лінії від округу Тульча.

Related Posts