Новини Міжмор'я Польща

У Польщі обговорюють можливість проведення Олімпійських ігор

Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення, що літні Олімпійські ігри-2028 відбудуться у Лос-Анджелесі, передає Польське радіо.

Польські політики активно обговорюють ідею організації Олімпійських ігор у Польщі.

«Це програма розвитку інфраструктури на роки», — таку думку у понеділок, 19 серпня, висловив депутат від Громадянської коаліції Маріуш Вітчак.

Нагадаємо, що днями очільник польського уряду Дональд Туск заявив про можливе проведення Олімпіади у Польщі у 2040 або 2044 роках.

Як вважає депутат Вітчак, організацію змагань потрібно починати планувати вже зараз. Політик також нагадав про те, як Польща готувалася до Євро-2012. Відтоді, за його словами, країна покращила свою спортивну та комунікаційну інфраструктуру. Маріуш Вітчак говорить, що політичні суперечки не можуть позначатися на реалізації таких масштабних проєктів.

«Це має бути естафета, бо відомо, що це завдання не лише нинішньої влади. Це лише початок естафети, яку мають передавати один одному й наступні уряди, наступні президенти. Думаю, що варто спокійно, відкинувши емоції, подивитись на концепцію, яку пропонує Міністерство спорту та яка могла б дозволити нам провести Олімпійські ігри», — сказав політик.

Скептично заяву прем’єр-міністра Дональда Туска щодо організації Олімпійських ігор у Польщі, однак, оцінює депутат від партії «Право і справедливість» Павел Шрот.

«До 2040 року на нас чекає ще декілька епох у політичній, економічній і соціальній сферах. У зв’язку з цим зараз мені важко коментувати заяви з цього приводу», — підкреслив співрозмовник.

Наступні літні Олімпійські ігри пройдуть у 2028 році у Лос-Анджелесі. Таке рішення затвердив Міжнародний олімпійський комітет.

Related Posts