Балтія Новини Міжмор'я Про Україну

У Ризі День Незалежності України відсвяткують великим концертом

У Верманському саду, розташованому в центрі Риги, 24 серпня відбудеться благодійний шестигодинний концерт «Обʼєднані для України» та інші супутні заходи з нагоди Дня Незалежності України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку події у Фейсбуці, яке організовує посольство України в Латвії. 

На концерті, який проходитиме з 12:00 до 18:00, виступатимуть українські та латвійські артисти і музиканти: Андрій Осокін, Айя Вітоліня (Амбер), Катріна Гупало та Едгарс Вілканс, Анніка Аусмане, Елізабет Гейле, Національний оркестр Збройних сил Латвії, Ансамбль оркестру штабу Національних Збройних сил, Марта Корнеліуса, український співак Костянтин, Вікторія Притуляк, український ансамбль «Мрія», дитячий дует Сніжана та Влада Колесник, Алла Биля та інші. Вестиме концерт діджей Лінда Самсонова, яка також є програмним менеджером Латвійського радіо-5.

На святкуванні будуть присутні понад 20 громадських організацій, заснованих у Латвії українцями та друзями України. Вони, зокрема, пропонуватимуть скуштувати традиційні українські національні страви (перш за все, борщ і пампушки з часником), взяти участь у створенні «браслету дружби», виготовити іменну футболку «друга України», створити прикраси, марки, познайомитися з українською літературою та мистецтвом.

Можна буде навчитися віртуально керувати безпілотниками на спеціальних тренажерах з моделювання польотів, взяти участь у плетінні маскувальних сіток для ЗСУ. Також будуть представлені модифіковані під потреби українських військових машини, зібрані громадським об’єднанням «Твіттер-конвой».

Під час святкування Дня Незалежності України можна буде зробити пожертви, для чого в наметах учасників або в зонах активності будуть встановлені спеціальні скриньки. Пожертвувати на підтримку українського народу та Української армії також можна буде, взявши участь у благодійній акції латвійських ЗМІ та платформи «Ziedot lv» «Думати та працювати разом з Україною!» за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у ризькому кінотеатрі К.Suns 24 серпня ввечері, в межах святкування Дня Незалежності України, відбудеться третій щорічний Кіномарафон українських короткометражних комедій «Smile, Ukrainian!». 

Related Posts