Інші Новини Міжмор'я Польща

Польські прикордонники хвалять ефективність буферної зони на кордоні з Білоруссю

Завдяки буферній зоні, яка функціонує вже три місяці, число спроб нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі зменишлося на 64 відсотки. Дію зони продовжено на наступні три місяці, передає Польське радіо.

Підляський відділ Прикордонної служби хвалить буферну зону на кордоні з Білоруссю. Від середи, 11 вересня, обмеження у прикордонній зоні продовжено ще на три місяці.

Речниця підляських прикордонників майор Катажина Зданович сказала, що позитивні результати від дії буферної зони було видно в попередні три місяці:

«Дуже зменшилася кількість спроб нелегального перетину кордону, аж на 64 відсотки. У період функціонування буферної зони було зареєстрвоано понад 6170 таких спроб, а 90 днів до введення зони таких спроб було понад 17 тисяч. Ці цифри показують, що запровадження цієї зони дало очікувані результати».

Буферна зона поширюється на 60-кілометрову ділянку кордону з Білоруссю. На 44 кілометрах не можна підходити до кордону ближче ніж на 200 метрів. На решті 16 кілометрів обмеження поширюється на ділянку в два кілометри від кордону.

Related Posts