Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Польща

Польща може оштрафувати Ґазпром на 50 млн євро

Ґазпрому загрожує 50 мільйонів євро штрафу за те, що відмовився надати Польщі інформацію про будівництво Nord Stream 2

Голова Управління охорони конкуренції і споживачів (UOKiK) ініціював провадження проти Ґазпрому. Причиною є відсутність співпраці під час антимонопольного розслідування, передає Польське радіо.

За відмову надати необхідну інформацію щодо будівництва газопроводу Nord Stream 2 Ґазпрому загрожує штраф у розмірі до 50 мільйонів євро.
Голова Управління охорони конкуренції і споживачів Томаш Хрустни нагадує, що в 2018 році Управління пред’явило шести компаніям, у тому Ґазпромові, звинувачення у фінансуванні будівництва газопроводу Північний потік 2 без необхідного юридичного дозволу. (Ці компанії — це, крім Ґазпрому, підприємства Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall).

Томаш Хрустни сказав, що на початку поточного року звернувся до Ґазпрому з вимогою надати документи, які стосуються цієї справи. Ґазпром цього не зробив тому голова Управління охорони конкуренції і споживачів (UOKiK) ініціював чергове провадження. Томаш Хрустни наголошує, що незважаючи на відсутність співпраці з боку Ґазпрому, провадження проти компаній, які фінансують будівництво газопроводу Північний потік 2 закінчується.

Окрім накладення фінансового штрафу, Управління охорони конкуренції і споживачів може наказати підприємцям продаж усього або частини майна. Управління може також вимагати припинення діяльнсті компанії, над якою підприємства здійснюють спільний контроль.

Related Posts