Молдова/Румунія

Молдова отримає 6 мільйонів євро на освоєння міграційного потенціалу

Близько 6 мільйонів євро надасть Молдові уряд Швейцарії для реалізації другого етапу Програми «Освоєння міграційного потенціалу Республіки Молдова», передає Noi.md

Кабінет міністрів схвалив початок переговорів і схвалення підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною канцелярією і Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва.

З підписанням документа Бюро по зв’язках з діаспорою Державної канцелярії почне реалізацію двох проектів в рамках Програми. Вони покликані сприяти вдосконаленню інституціональних рамок, боротьбі з бідністю і зміцнення здатності діаспори активно брати участь в соціально-економічному розвитку країни.

Програма сприятиме реалізації національної стратегії «Діаспора-2025» та Плану дій на 2019 – 2021 роки. У той же час вона дозволить усунути існуючі прогалини у трудовій міграції, надаючи чоловікам і жінкам більше можливостей для легальної і тимчасової міграції з метою працевлаштування. Національне агентство з працевлаштування отримає підтримку з метою поліпшення послуг з реінтеграції шляхом найму на роботу мігрантів, які повертаються на батьківщину.

У той же час в рамках Програми необхідна реалізація інноваційних та навчальних проектів, а також освоєння передового досвіду на національному та районному рівнях.

Related Posts